برای جستجو عبارت موردنظر خود را وارد کنید
  • 1402/09/28 - 14:53
  • 137
  • 3 دقیقه
به گزارش پایگاه خبری وب دا آذربایجان غربی

انجام غربال گری جهت جلوگیری از ابتلای دانش آموزان به بیماری های مختلف

کارشناس سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان در مصاحبه با پایگاه خبری وبدا مطرح کرد.

حبیبی کارشناس سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان درگفت وگو با پایگاه خبری وبدا گفت: با توجه به اینکه نوجوانان و جوانان آینده سازان این مملکت هستند لذا سلامت جسمی و اجتماعی این عزیزان تضمین کننده سلامت جامعه ما است و به همین خاطر توجه به بهداشت این گروه اهمیت ویژه ای دارد.

وی با بیان اینکه این گروه سنی گروه آسیب پذیر جامعه هستند خاطرنشان کرد: ممکن است دراین گروه سنی افراد به انواع و اقسام بیماری های واگیردار و غیرواگیردار مبتلا شوند بنابراین پایه گذاری رفتارهای بهداشتی در این گروه سنی ضروری به نظر می رسد و با این اقدام از بیماری های واگیردار که در سنین بالا برای این عزیزان به وجود می آید جلوگیری شده و هزینه هایی که به طبع این بیماری بر جامعه تحمیل می شود کاهش می یابد.

حبیبی اضافه کرد: سنجش سلامت از جمله اقدامات مهمی است که برای افراد این گروه سنی می توان انجام داد و شناسایی مشکلات دانش آموزان ابتدایی و پیش دبستانی  در روند حل مشکلات حرکتی و جسمی آن ها  بهتر بوده تا از درمان آن ها در سنین بالاتر جلوگیری شود.

کارشناس سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان با بیان اینکه برای گروه سنی نوجوانان خدمات بالینی نیز ارائه می شود تا ضمن شناسایی مشکل آنها، روند درمان آن ها در مراکز درمانی نیز پیگیری می شود.

 وی افزود: علاوه براین برای دانش آموزان آلوده به شپش نیز غربال گری صورت می گیرد و بر درمان دانش آموزان مبتلا به این بیماری آموزش های پیشگیری از آن به دانش آموزان و والدین نیز داده می شود.

وی در ادامه افزود: اجرای برنامه های تمرینات کششی از جمله برنامه های ما برای ارتقای سلامت درمیان دانش آموزان بوده که هدف ازآن افرایش فعالیت های فیزیکی و بدنی در میان نوجوانان و دانش آموزان بوده و با توجه به شیوع اضافه وزن و چاقی در میان دانش آموزان حتما باید فعالیت بدنی وکاهش کم تحرکی در این گروه سنی را مدنظر قرار بدهیم.

حبیبی گفت: علاوه براین برنامه سفیران سلامت در مدارس اجرا می شود که خود دانش آموزان به عنوان فرد ضمن یادگیری در خصوص سواد سلامت آن را نیز به هم سن و سال های خود آموزش می دهد.

وی بابیان اینکه دانش آموزان به عنوان پل ارتباطی بین مدرسه، جامعه و خانواده هستند افزود: دانش آموز تمام آموزش هایی که در ارتباط با سلامت در جامعه می بیند به خانواده خود نیز انتقال داده و این مساله باعث می شود که برنامه های آموزشی درخصوص سلامت درخود خانواده نیز افزایش پیدا کند.

کارشناس سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه با بیان اینکه طرح مکمل یاری مخصوص دانش آموزان دوره اول  متوسطه است گفت:  با توجه به اینکه بیشتر دانش آموزان این مقطع به بلوغ رسیده و عادت ماهیانه آن ها شروع می شود، لذا با انجام این طرح و ارائه قرص آهن به دانش آموزان از کم خونی احتمالی آن ها جلوگیری می شود.

حبیبی با بیان اینکه دوره های آموزشی از قبیل بهداشت فردی، بیماری های دهان و دندان و بیماری های واگیردار جهت ارتقای سلامت دانش آموزان به  آن ها داده می شود گفت: پیش گیری از رفتارهای مخاطره آمیز از جمله مصرف دخانیات توسط دانش آموزان از جمله اقدامات دیگر ما بوده که در این خصوص آموزش های لازم از طریق توزیع برخی بروشور، کتابچه و جزوات آموزشی به دانش آموزان ارائه می شود.

کارشناس سلامت نوجوانان، جوانان ومدارس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه با توجه به اینکه استفاده از فست فود ها در میان دانش آموزان افزایش پیدا کرده است گفت: این مساله باعث افزایش بیماری غیرواگیردار از قبیل فشار خون در در بزرگسالی می شود و آموزش سبک زندگی سالم به دانش آموزان در راستای پیشگیری از این موارد است.

وی تصریح کرد: بعد از شناسایی دانش آموزان دارای مشکلات خاص اطلاعات آن ها را در اختیار مدارس قرار داده شده و به صورت ماهیانه یا هر سه ماه یکبار سلامت آن ها از طریق مراجعه به مدرسه پیگیری می شود.

  • گروه خبری : آخرین اخبار
  • کد خبر : 969
کلمات کلیدی
امید پورمند
خبرنگار

امید پورمند

تنظیمات قالب